Share, , Google Plus,

Posted in:

Cum aplicam rasina epoxidica


Rasina epoxidica este un material durabil, rezistent in timp, ce poate fi folosita pe aproape orice tip de pardoseala. In functie de tipul de rasina ales, aceasta poate fi aplicata pe beton, metal, otel, lemn etc.
Datorita versatilitatii sale, rasina epoxidica reprezinta o foarte buna alegere si pentru zonele de exterior deoarece este o substanta non-toxica, ce poate fi aplicata cu succes pe suprafetele din beton, chiar si cele care prezinta crapaturi, nemaifiind necesara decopertarea acestuia.
Un strat de rasina epoxidica formulata special pentru suprafetele exterioare din granit, beton, chiar si piatra, le va proteja de intemperii. Mai mult, poate fi alegerea ideala pentru pardoseala din garaj care trebuie sa intruneasca numeroase criterii: sa respinga substantele chimice, sa protejeze impotriva petelor de ulei si bezina si sa reziste la trafic intens.
Zona din jurul piscinei este expusa constant razelor UV, apei si mizeriei, toate ducand in timp la degradarea suprafetei de beton. Si in acest caz, rasina epoxidica va servi ca strat protector impotriva intemperiilor si poate fi adaptata pentru a oferi protectie impotriva alunecarilor.

Daca va simtiti aventurosi, astazi va prezentam pasii necesari pentru crearea unei variante personalizate a placilor de pardoseala, folosind rasina epoxidica si incorporand diverse obiecte in functie de tematica pe care doriti sa o obtineti.
Ideea principala inainte de turnarea rasinii este sa impermeabilizam materialul pe care urmeaza sa o aplicam. Dupa ce am aplasat obiectele pe care dorim să le incastram in placile de pardoseala, amestecam baza si intaritorul rasinii si o aplicam mai departe printr-o sita sau un filtru pentru a preveni apariţia bulelor de aer.
Din momentul in care au fost amestecate avem la dispozitie aproximativ o ora sa turnam rasina iar dupa 24 de ore se poate interveni pentru mici retusuri sau aplicarea unui lac protector dupa slefuirea suprafetei. Spor la mesterit!

7 Comments

Leave a Reply
  1. V-as ruga mult, daca se poate si sper sa nu fie un secret, ce fel de rasina epoxidica ati folosit? V-am urmarit acest filmulet de sute de ori si ceea ce ati realizat este ceva de vis. Acel lac protector care se alica in faza finala este iarasi o necunoscuta pentru mine. Ceea ce as dori sa aflu cu ardoare de la dumneavoastra mi-ar folosi foarte mult la o cabana de lemn pentru care am pus mult suflet atunci cand am construit-o. Este inca la rosu si tare mult mi-as dori sa reusesc sa execut un blat de lemn sau o pardoseala cu materialele pe care le-ati prezentat. Va respect lucrarile si va multumesc anticipat, Madalin Coroiu.

    • Buna ziua, revenim cu un raspuns dupa ce luam legatura cu cei de la firma cu care am filmat reportajul. Doar sa mai aveti un pic de rabdare, este si finele anului, deci cel mai probabil dupa 1 ian. O zi buna!

  2. Buna .As vrea sa stiu ce fel de rasina epoxidica ati folosit si de unde se poate achizitiona.Sper in numele meu si a celorlalti sa avem un raspuns mai concret di partea dumneavoastra.
    MULTUMESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *