Share, , Google Plus,

Posted in:

Chirii mai scumpe cu până la 20% în Centrul Capitalei față de periferie


criza-apartamentelor-de-inchiriat-vezi-preturile-la-targul-de-chirii20%. Aceasta e diferența, înregistrată în momentul de faâă, potrivit unui statistici Adevărul.ro, între chiriile solicitate de proprietarii de locuințe situate în buricul Bucureștiului și cele pretinse de deținătorii de imobile din cartierele mărginașe ale Capitalei.  

Potrivit unei statistici întocmite de Adevărul.ro, diferenţa de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele din cartierele mărginaşe, atunci când vine vorba despre închirierea lor, s-a accentuat în ultimele luni. Astfel, în timp ce proprietarii locuinţelor aflate în zonele centrale țin cu dinţii de preţ, spre periferie preţurile scad vertiginos. În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale şi de Nord ale Bucureştiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât preţul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginaşe. În luna august a acestui an, pretenţiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu şi premium au rămas aceleaşi, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenţa dintre preţurile solicitate pe cele două segmente distincte de piaţă a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro.

646x404 (1)Luna trecută, proprietarii au scos pe piaţă un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul şi Nordul Capitalei, iar 1.947 se află în zonele mărginaşe. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o creştereimportantă, de 75,96%.

sursa: adevarul.ro

http://adevarul.ro/economie/imobiliare/studiu-diferenta-preturi-apartamentele-centrul-bucurestiului-cele-cartierele-marginase-s-a-accentuat-1_55f69a98f5eaafab2c96d671/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *