Share, , Google Plus,

Posted in:

Mobila din paleti


“Do it yourself “ este o tehnica pentru amenajari interioare, in aceasta categorie situandu-se si mobila din paleti. DIY se poate aplica in amenajarea oricarui spatiu daca ai putin talent si viziune. Va prezentam un bar realizat integral cu aceasta tehnica, mai mult locul se inscrie in categoria verde pentru ca proprietarii au reciclat europaleti transformandu-i in obiecte de mobilier inedite.

mobila din paleti
Mobila din paleti reciclati este atat de cunoscuta incat s-a transformat intr-o adevarata moda care poate fi adoptata de oricine fara prea multa rispa de bani. Acest gen de mobilier este foarte popular mai ales in tari precum Danamarca si Norvegia.
Paletii sunt niste obiecte din lemn folositi pentru transportul marfurilor, se gasesc peste tot si costa intre 5 si 20 de lei, in functie de gradul de uzura al acestuia. Cu migala si creativitate acestia pot fi transformati in: masa, suport pentru vase, rafturi pentru carti sau haine, canapea, fotoliu, pat, si lista poate continua.
Lemnul paletilor trebuie sa fie tratat cu lac sau vopsea pentru a se evita probleme precum infiltrarea umezelii sau a igrasiei. De exemplu, pentru o masa de cafea pentru sufrgerie este nevoie de un singur palet, pentru un fotoliu 3 paleti. Rezultatul final poate fi unul spectaculos, in cazul  barului proprietarii si-au dorit sa obtina un loc cald care te imbie la relaxare.
mobila din paleti
Paletii nu mai sunt de mult doar niste simple obiecte pe care se transporta marfa, acestia au demonstrat cu succes ca pot fi utilizati si in mod independent, rezultatul fiind obtinerea unor obiecte de mobilier necostisitoare si originale.
Avantajele folosirii paletilor pentru crearea mobilierului din casa sau a celui gradina ar fi ca lucrati cu lemn masiv, de cele mai multe ori din conifere, usor de slefuit si lacuit. De asemenea, dimensiunile standard ale paletilor va usureaza o mare parte din munca.
mobila din paleti

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *