Oglindă, oglindjoară...

Oglindă, oglindjoară...

Folosiți cât mai multe oglinzi. E de bine! O oglindă bine amplasată îi oferă unei încăperi un sentiment de luminozitate și de deschidere. Pentru a profita la maximum de oglinzi de perete, este important să asociați oglinda potrivită cu locația potrivită în apartamentul sau casa dvs.

Mulți oameni folosesc oglinzi de perete în primul rând pentru înfrumusețare. Cu toate acestea, puțini sunt cei care le consideră ca fiind o completare excelentă a interiorului sau ca un ajutor practic pentru mărirea optică a oricărui spațiu. Mulți oameni tind să folosească oglinzi mai ales în camere mici, coridoare sau holuri, deoarece sunt capabile să le extindă vizual. Asigurați-vă că acestea reflectă ceva frumos. Dacă locuiți într-un apartament mic sau aveți câteva băi mici, încorporați oglinzi de perete în decorul dvs.

Oglinzile ajută ca un spațiu să pară mai mare, așa că agățați o oglindă în acea mică debara sau dormitor, pentru a reflecta spațiul deschis al camerei. De asemenea, puteți folosi oglinzi pentru a ajuta la lărgirea unui hol îngust. Așezați câteva oglinzi de perete identice una lângă alta de-a lungul peretelui holului, pentru a-l face să pară mai puțin înghesuit.

În timp ce o oglindă poate dubla cu ușurință atractivitatea unei încăperi prin reflecția sa, aceasta poate, de asemenea, să crească luminozitatea unei încăperi. Oglinzile nu numai că măresc spațiul, dar adaugă și mai multă lumină în cameră. Ele nu pot crea lumină, ci doar o reflectă. Oglinzile reflectă cea mai mare parte a luminii care cade pe ele înapoi în cameră. De exemplu, o oglindă plasată vizavi de fereastra unui dormitor mic va reflecta lumina în cameră, făcând ca aceasta să pară mai luminoasă și mai mare.

Dacă aveți o casă întunecată sau o cameră care este deosebit de slab luminată, oglinzile vă pot ajuta să remediați situația. Agățați oglinzi de perete vizavi de ferestre pentru a aduce mai multă lumină naturală în cameră. De asemenea, puteți aranja oglinzile astfel încât să reflecte lumina artificială. Dacă sufrageria dvs. are un candelabru, încercați să agățați o oglindă pentru a reflecta atât frumusețea, cât și lumina corpului de iluminat.

Formele atipice ale oglinzilor adaugă individualitate și originalitate oricărui interior. Utilizarea lor este extrem de variabilă și unde le așezați depinde de dvs. – pe pereți, pe tavan, pe mobilă, sau pur și simplu se pot sprijini de perete.

Când ne gândim la un punct focal într-o cameră, ne gândim adesea la un șemineu, un televizor sau la un tablou. Cu toate acestea, oglinzile pot face, de asemenea, o declarație minunată într-un anumit spațiu. Folosiți oglinzi de perete mari sau oglinzi cu rame decorative pentru a atrage privirea. Așezați-le pe pereții sau mesele cele mai proeminente din punct de vedere vizual.

Pentru dressinguri sau dormitoare, sprijiniți o oglindă înaltă și subțire în colțul camerei, pentru un plus unic. Puteți chiar să puneți o lumină în spatele oglinzii, pentru un impact mai mare.

Adăugarea unei oglinzi poate ajuta o cameră să arate mai frumoasă și mai plăcută. Profitați de reflexia unei oglinzi pentru a atrage atenția asupra unei vaze superbe sau a unui alt element atractiv. Încercați să evitați plasarea oglinzilor acolo unde acestea pot reflecta obiecte sau zone mai puțin dorite, cum ar fi un birou aglomerat sau o canapea simplă.

Oglinzile pot fi, de asemenea, un element la îndemână în aranjamentele feng shui. Oglinzile reprezintă apa și pot ajuta la echilibrarea unei încăperi sau la accentuarea scopului unei camere. Agățați o oglindă deasupra șemineului, pentru a tempera elementul de foc al șemineului. O oglindă plasată deasupra șemineului poate reflecta flăcările. Acest lucru reduce senzația de frig și întuneric. Reflexia ajută la crearea unei senzații mai calde. De asemenea, puteți amplasa o oglindă în holul de la intrare, pentru a vă ajuta oaspeții să se simtă mai bineveniți.

Oglinzile sunt foarte versatile, așa că pot fi folosite în orice cameră. Cei mai mulți dintre designeri preferă să le pună în zona intrării. Spațiile care sunt lipsite de lumină naturală sunt perfecte pentru a plasa oglinzi. Dacă așezați o oglindă între două ferestre, vă va ajuta să maximizați lumina naturală și, de asemenea, veți păcăli ochiul să creadă că mai există o fereastră.

Foto: pexels.com și unsplash.com

 

Comenteaza