Cum îți alegi tapițeria canapelei și salteaua

Cum îți alegi tapițeria canapelei și salteaua
| Foto: www.pexel.com

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta, contribuie la starea ta de bine la fel cum salteaua este importantă pentru felul in care te odihnești. Dar cum alegi o canapea și mai ales cum decizi ce tip de țesătură este mai potrivită pentru tapițerie?  

În alegerea canapelei cel mai mult contează materialul din care este confecționată aceasta. Aspectul estetic este esențial în orice cameră, dar funcționalitatea este prioritară.

"În ceea ce privește diferența între material pentru tapițerie imitație de piele sau textile, poate fi aleasă oricare dintre cele două, dar trebuie ținut cont de calitatea materialului. " explică Ana Buibas, manger Domafon, un magazin specializat în comercializarea materialelor pentru tapițerii și saltele. 

"Există material textil ușor impermeabil cu o curățare foarte ușoară, dar totodată există și imitație de piele cu rezistența la uzură și tratată antimicrobian. Stofa este cea mai comună alegere pentru tapițeria canapelei. Nu doar că se găsește într-o varietate de modele și culori, dar este de multe ori tratată cu un strat de material protector care să o facă durabilă în timp."  ne-a mai declarat d-na Buibas.

"Există materiale de stofă care se curăță cu apă, sau rezistente la apă, ori pet friendly, unde țesătura este rezistentă la pete și părul animalelor de companie. Dacă vă doriți o tapițerie care imită pielea există și aici mai multe opțiuni. În ceea ce privește imitația de piele,  în schimb, există  mai multe variante și anume: imitație pentru exterior, imitație pentru interior și mai există o imitație pentru bărci și șei de motoare, aceste fiind expuse la razele ultarviolete și la intemperii sunt  tratate special. " a mai menționat d-na manager.

Vă invităm pentru mai multe informații să urmăriți video-ul integrat în articol.

 

Comenteaza