Foto Poți închiria Moulin Rouge doar cu un dolar pe noapte!

Poți închiria  Moulin Rouge doar cu un dolar pe noapte!
Moulin Rouge
Moulin Rouge
Moulin Rouge
Moulin Rouge
Moulin Rouge

Celebrul cabaret parizian Moulin Rouge aniveresează anul acesta 133 de ani de existență și marchează evenimentul într-un mod neașteptat, oferind doritorilor posibilitatea de a se caza la doar 1 dolar pe noapte, în regim Airbnb, într-o cameră special amenajată în clădirea emblematică ce i-a dat numele.

Vechea moară a fost transformată la sfârșitul secolului XIX într-un loc elitist și excentric, în care artiștii marcanți ai curentului Belle Époque își petreceau nopțiile și (uneori) găseau inspirația. Locul a fost făcut celebru de către pictorul Toulouse-Lautrec, un personaj marcant din Parisul acelor ani, atrăgând sub același acoperiș aristrocații vremii, poeții și compozitorii, pictorii și muncitorii parizieni.

Însă celebritatea locului nu se datorează lui Toulouse. La rândul său, acesta a fost atras de costumele străluctitoare cu sute de pene și paiete ale dansatorilor și de Can-Can „ dansul cu picioarele-n tavan”. Succesul spectacolelor de variete de la Moulin Rouge a făcut ca în întreaga Europă să se deschidă cabarete, iar vedetele pariziene să facă turnee călătorind de la Londra, la Berlin si la Viena.

În timp spectacolul de la Moulin Rouge s-a rafinat de la unul de desuet la unul unul rafinat. Stagiunea din acest an se numește Feerie și este performată seară de seară în două reprezentații susținute de 60 de artiști din 14 țări. Un show spectaculos cu peste 1000 de costume vizionat anual de peste 600.000 de spectatori.

Ineditul stagiunii din acest an este posibilitatea, pentru un număr limitat de persoane, de a avea acces in culisele spectacolului și ale clădirii. Oportunitate de a petrece o noape într-o cameră amenajată ca în epoca în care a luat naștere cabaretul este unică și cu siguranță de neuitat.

Experiența este cum spuneam aparte, și transpune vizitatorul la sfârșitul secolului XIX în budoarul unei dansatoare de cabaret. Perdele grele de catifea în nuanțe roz pastel, mobilă vintage cu tușe aurii, decorațiuni de lux romantice și zeci de buchete de flori alese în ton cu camera, crează o ambianță de vis – din altă lume. Pentru a păstra acuratețea istorică, Airbnb și Moulin Rouge, au amenajat camera apelând la recomandările istoricului Jean-Claude Yon. Acesta consideră sfârșitul secolului XIX ca fiind unu moment unic în istoria Franței și a Europei: La Belle Époque a fost era când cultura franceză și arta au înflorit, și nimic nu este mai emblematic pentru acele vremuri ca Moulin Rouge.

Pachetul mai include un mic dejun parizian și o cină ce poartă semnătura lui Arnaud Demerville – bucătarul vedetă al Moulin Rouge și care va fi luată pe terasa de pe acoperișul clădirii amenajată la fel feeric ca într-un basm. De asemenea, bilete la spectacolul cabaretului dar și acces în backstage, precum și o întâlnire cu Claudine Van Den Bergh – prim balerina cabaretului, care este de altfel trecută ca și gazdă pe Airbnb.

Dacă vi se pare ceva ce trebuie experimentat să știți că este cu adevărat o experiență unică, deoarece doar câțiva vor putea să o trăiască. Oferta cuprinde doar trei pachete de o noapte, în zilele de 13, 20 sau 27 Iunie. Fiecare pachet este pentru două persoane și poate fi rezervat începând cu 17 Mai pe site-ul Airbnb.

Foto: Airbnb

Comenteaza