Foto Cel mai comod pat din lume

Cel mai comod pat din lume
Cel mai comod pat din lume
Cel mai comod pat din lume
Cel mai comod pat din lume

Este regale paturilor, un Bentley la saltelelor, nic pus ultra al comodității. Se numește Grand Vividus și este făcut de compania suedeză de saltele Hästens cu ajutorul designerul de interior de lux Ferris Rafauli. Preț? Numai vreo 400.000 de dolari

 

"Mă lasă să plutesc", a declarat pentru Architectural Digest, cunoscutul rapper canadian Drake, cel care a cumpărat primul Grand Vividus, pentru care a plătit 390.000 de dolari. Înainte de acest model, rege era originalul Vividus (195.000 de dolari), o saltea cusută tot manual, impresionantă, la propriu, realizarea căreia a necesitat 240 de ore de muncă.

Grand Vividus, însă, a necesitat peste 600 de ore pentru a asambla şi coase manual fiecare saltea.  Deşi preţul e uriaş, în magazinele din New York şi Los Angeles sunt deja liste de aşteptare pentru noul rege al paturilor. 

Noua colecţie Hästens a fost terminată după 2 ani, preţurile paturilor variind între 10.000 USD la 390.000 USD. Sumele sunt mari, dar cei care apreciază acest tip de artă ştiu că Hästens - ca şi Hermès - nu face producţie în masă. 

Printre cei care dorm în paturi Hästens se numără David Geffen, Cristiano Ronaldo, Maria Sharapova sau Will Ferrell.  

Patul de 400.000 de dolari a fost creat de compania suedeză în colaborare cu unul dintre cei mai căutaţi designeri de interioare din lume, canadianul Ferris Rafauli, care achiziţiona paturi Hästens pentru proiectele sale rezidenţiale cu mai mulţi ani înainte de semnarea parteneriatului.  Colaborarea s-a născut din ideea artistului de a oferi clienţilor săi ceva special: "E mobilă, artă şi cel mai bun somn din lume, toate într-unul singur””, a explicat el. 

 Paturile vin şi cu un "service" specializat şi gratuit O echipă de specialişti fiind pregătită să plece în orice punct de pe glob, de 3 ori pe an, iar asta pe o perioadă de 30 de ani, pentru a reîmprospăta saltelele şi a modifica structura, dacă este nevoie.

FOTO: hastens.com

 

 

Comenteaza