Minunatele măsuțe de cafea ale lui Sergiu Obadă

Minunatele măsuțe de cafea ale lui Sergiu Obadă

Cu ani în urmă, Sergiu a suferit un nefericit accident rutier și, din cauza rănilor suferite la coloană vertebrală,  el a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, Sergiu a rămas cu şi iscusinţă de a crea asemenea obiecte de mobilier unicat, lucrări cu adevărat uimitoare pentru care folosește lemnul masiv și sticla. 

„Povestea mea începe în urmă cu 10 ani când o fracțiune de secundă și neatenția altora în trafic poate schimba radical viața unui om. Trezindu-mă rulat în scaun cu rotile mi-am acceptat cu greu un alt destin… Așadar, au urmat zile, luni, ani grei de recuperare, unde, speriat îmi dau toată silința să mă refac, întrucît medicul neurolog mi-a spus că pot să am o viață normală doar dacă voi efectua o intervenție chirurgicală în străinătate și voi ține mușchii tonifiați toată viața”, povestește Sergiu Obada.

Sergiu locuieste in Republica Moldova, unde persoanele cu dizabilități își găsesc cu mare greutate un loc de muncă, angajatorii îi acceptă cu greu sau deloc, neavând încredere că munca lor le va aduce profit.

”Sunt un om puternic, care prin acțiunile mele îi determin pe tineri să conștientizeze că în viață trebuie să lupți și să fii puternic. Soarta te încearcă de multe ori, iar tu trebuie să găsești calea de a trece cu brio orice obstacol și să mergi mai departe”, mai spune Sergiu.

Tehnica în care Sergiu lucrează este una foarte sofisticată: el combină lemnul cu sticla și obține lucrări în 3D de la care efectiv îți iei cu greu privirea.

Aceste lucrări absolut fascinante pe care le puteți vedea în fotografiile alăturate se vând pentru singurul scop: acela ca Sergiu să aibă destui bani ca să își permita interventie chirurgicala care l-ar putea ridica din scaunul cu rotile, vinde în țară, dar le poate transmite și peste hotare, așa ca minunile ieșite din mâinile lui să poată bucura moldoveni și oameni din toată lumea.

Lucrările lui Sergiu Obadă pot şi vizualizate dar şi cumpărate direct pe pagină lui de facebook. 

Sursa foto: arhiva personală 

Comenteaza