Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine

Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine
| Foto: www.pexel.com
Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine
Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine
Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine
Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine
Cum să alegi canapeaua ideală pentru tine

Să alegi o canapea nu e tocmai lucru ușor. Nici nu știi cu ce să începi: cu dimensiunile, cu textura, cu culoarea, să fie extensibilă, să nu fie, să fie pentru sufragerie, o fi pentru hol… Prea multe variabile. Acum, însă, avem un ghid elaborat de una dintre cele mai importante fabrici de mobile din România.

Indiferent dacă o alegi pentru camera de zi, mansardă, dormitorul copiilor sau pentru oricare altă cameră, canapeaua a devenit de mult o piesă de mobilier indispensabilă în locuinţa fiecăruia dintre noi. De altfel, la o simplă vizită prin magazinele de profil, sau site-urile de mobilă de pe internet, observăm numeroase canapele, în diverse modele şi culori, care parcă te aşteaptă exact pe tine. Şi, dacă în perioada imediat următoare, ai în plan cumpărarea unei canapele, avem pentru tine câteva detalii de care trebuie să ţii cont.

Cât de des vă fi utilizată canapeaua

Atunci când faci alegerea unei canapele, în primul rând trebuie să te gândeşti cât de des o vei folosi. Prin urmare, dacă avem de a face cu una care va fi utilizată zilnic, lasa pe planul doi design-ul şi merge mai mult pe rezistenţă.

Materialul din care este fabricată

În prezent, se folosesc mai multe materiale la fabricarea unei canapele. De regulă, avem de a face cu:

-       Lemn de esenţă tare

-       Metal

-       Aliaje

Este important să găseşti cea mai bună combinaţie pentru tine, care să se potrivească atât stilului ales pentru amenajarea camerei, dar în acelaşi timp să îţi ofere durabilitatea şi rezistenţa pe care ţi-o doreşti.

Dimensiunile canapelei

De regulă, pe o canapea pot sta minim două persoane, şi maxim cinci, pentru a nu avea de suferit în privinţa confortului. Tu decizi care este cea potrivită pentru tine, în funcţie de planurile tale.

Canapeaua extensibilă, preferata majorităţii

Multe persoane locuiesc la bloc, unde ştim cu toţii că spaţiul reprezintă o adevărată problemă. Prin urmare, dacă familia are mai mulţi membri, cu siguranţă are nevoie şi de o canapea extensibilă, cu spaţiu de depozitare, care să se transforme în pat de dormit pentru cineva.

Stil şi confort

Adu un plus de stil şi confort casei tale prin alegerea unei canapele potrivite. De asemenea, pentru a nu cheltui prea mult, încearcă să alegi acele piese de o calitate superioară în perioada reducerilor, sau vezi ce oferte speciale există. Faptul că acum avem posibilitatea să facem cumpărături online poate fi un adevărat avantaj, dacă ştii cum să profiţi de această oportunitate.

Tendinţele nu sunt chiar atât de importante

Chiar dacă vei găsi informaţii despre anumite tendinţe în ce se poartă în anul în curs, reţine că toate acestea nu sunt atât de importante încât să ocupe primul loc în lista de criterii pe care vrei să le bifezi la o canapea. Altele sunt detaliile de care chiar trebuie să ţii cont, şi pe acestea ţi le-am prezentat mai sus. Din fericire, există o ofertă mai mult decât generoasă la canapele, aşa că este posibil să ai parte şi de un produs la modă, dar şi unul care să se satisfacă şi din punctul de vedere al confortului. Alege întotdeauna ceea ce este pe placul tău, care să ţi se potrivească atât cu interiorul camerei unde este amplasată canapeaua, să fie confortabilă, şi dacă se poate nici prea scumpă, ar fi chiar ideal.

 

Comenteaza