7 culori la modă pentru dormitor

7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor
7 culori la modă pentru dormitor

Specialiștii s-au pus, în sfârșit, de acord. Așa că, vă prezentăm cele mai în vogă culori pentru un dormitor perfect în 2022. De reținut, verdele, galbenul, bleu-ciel sau rozul pudră par să facă legea peste Ocean.

Altfel spus, nuanțele neutre, chiar impersonale, sunt lăsate deoparte pentru a face loc unor culori cu mai mult impact, cu personalitate cuceresc pereții dormitoarelor din întreaga lume.

Bleu, pentru eleganță
Bleu-ul se întoarce în forță aducând cu sine un plus de eleganță ce amintește de apartemente regale de altădată. Chit că este folosit numai ca pete de culoare, pe ici pe colo, fie că este combinat cu nuanțe mai închise, bleu-ul este recomandat mai ales dacă mobile din dormitor este de culoarea lemnului natural, poate chiar un ”tabac” mai insistent.

Roz, pentru delicatețe
Rozul a devenit foarte repede preferatul dormitoarelor, fie că este mai ”nude”, fie că este ”pudrat”. Unde mai pui că are și o conotație romanitică destul de puternică. De asemenea, deși este și o culoare destul de retro, este o tendință care se poartă și anul acesta.

Puterea galbenului
De doi-trei ani, galbenul a cam lipsit de pe pereții apartamentelor. Acum, însă, vine puternic din urmă și pare decis să cucerească dormitoarele din 2022. Mai cu seamă galbenul puternic, nicidecum cel pai. Astfel, un perete galben puternic, la căpătâiul patului vine să sugereze diminețile de vară, puterea benefică a soarelui. În plus, acesată culoare se asociază de minune cu un bleu pal, dar și cu un roz pudrat.

Verde și roz. Originalitate
Paradoxal, verdele, îmbinat cu rozul merge foarte bine. Este originală o asemenea îmbinare tocmai pentru că multă lume ezită să o folosească. Avem un constrast percutant, dar care nu devine un oximoron cromatic. Foarte interesante, dacă camera este cu pereții roz, atunci obiectele de décor pot fi de culoare verde: etajere, scaunele, chiar și margine patului.

Dinamismul terracotta
Terracotta aka cărămiziu, este deja folosit de câțiva ani cu mare succes nu numai în restaurant, bucătării sau livinguri, ci și în dormitoarele cu multă personalitate. Cel mai bine prinde pe pereți, nu pe mobile, și poate să capete putere cu câteva tușe de negru, pe alocuri. Și niște alămuri dau bine alături de terracotta… Poate amenajați chiar un perete cu cărărmidă aparentă, pentru a aduce această culoare în domitor.

Verde crud
Verdele crud este una dintre vedetele acestui an, mai ales dacă este subliniat de alte nuanțe din aceeași categorie cromatică. Fără doar și poate, verdele este vârful de lance al dormitoarelor din 2022, dar cel mai cel este verdele care se numește fume. Verde afumat, cum s-ar zice. Sigur veți găsi așa ceva la specialiștii în vopseluri.

Bejul, pentru atemporalitate
Bejul este cea mai la îndemână alternative la albul clasic, și este din ce în ce mai folsoit tocmai pentru această calitate. Dar bejul mai permite încă un lucru și acesta este faptul că lasă mobile, și în special patul, să fie star-ul camerei numite dormitor. Ca să nu ai spunem și faptul că lemnul natur se îmbină teribil de bine cu acest bej de primă mână.

Foto: pexels.com

Comenteaza