Foto Ce elemente de mobilier nu trebuie să lipsească dintr-un dormitor

Ce elemente de mobilier nu trebuie să lipsească dintr-un dormitor
Culori pentru lenjerii de pat. Tendințele anului ce vine
Culori pentru lenjerii de pat. Tendințele anului ce vine
Culori pentru lenjerii de pat. Tendințele anului ce vine
Culori pentru lenjerii de pat. Tendințele anului ce vine
Culori pentru lenjerii de pat. Tendințele anului ce vine

Dormitorul este refugiul personal al oamenilor şi locul în care ei îşi petrec o mare parte din timp. Potrivit specialiştilor, oamenii ar trebui să doarmă opt ore pe zi pentru a se odihni suficient. Astfel încât, îşi petrec cel puţin o treime dintr-o zi în dormitor, un loc ce ar trebui să fie amenajat practic şi plăcut.

Un pat confortabil şi decorat plăcut

Pentru un efect cât mai liniştitor în încăpere, patul nu trebuie decorat într-un stil foarte extravagant. Câteva perne decorative şi o pătură pufoasă vor face din dormitor un spaţiu relaxant şi călduros. De asemenea, poate fi decorat peretele pe care este aşezat patul folosit fotografii sau oglinzi.

Având în vedere că oamenii îşi petrec o treime din viaţă dormind, patul trebuie să fie cât mai confortabil. Înainte de a-l achiziţiona, proprietarilor li se recomandă să testeze întotdeauna atât salteaua, cât şi pernele, deoarece acestea garantează pentru un somn bun.

Secretul pentru o odihnă ideală este şi calitatea somierei. Alegând somiere din lemn, proprietarii se asigura de o investiţie făcută inteligent, anume pentru un produs rezistent pe termen lung, care răspunde nevoilor lor privind odihnă.

Concret, există următoarele variante:

somiere din lemn;

somiere pentru supraponderali;

somiere metalice;

somiere metalice tapiţate;

somiere electrice.

Alegerea unor rame pat moderne este o etapă importantă în amenajarea unui astfel de dormitor, în pas cu moda. Cele mai potrivite sunt ramele de pat boxspring, cu tapiţerie confortabilă.

Noile tehnici de a salva spaţiu în camere sunt reprezentate de mobilier nou, interesant. Mai exact, există paturi rabatabile care salvează din spaţiul redus disponibil într-o cameră. Odată ridicate, acestea arată precum un şifonier, lăsând podeaua liberă.

Noptierele din lemn, din nou la modă

Noptierele din lemn au revenit în trendurile privind amenajarea interioară. Dacă în ultimii ani predominau noptierele integrate în tăblie, astăzi se întorc cele din lemn, care par a se încadra cu brio în piesele centrale ale dormitorului.

Aşezate lângă pat, mini rafturile deschise permit proprietarilor accesul facil la biblioteca personală. Câteva cărţi alături de decoraţiuni aşezate cu bun gust vor reprezenta piesele de rezistenţă în cameră.

Masa de toaletă, un must

Cine nu şi-ar dori să deţină un spaţiu special destinat înfrumuseţării, unde să aibă acces la toate produsele? Fie că vor să se machieze, să îşi aranjeze părul sau să se demachieze, doamnele şi domnişoarele o pot face aşezând în dormitor o astfel de masă de toaletă. Aici îşi vor aşeza parfumurile, cosmeticele şi bijuteriile.

Masa poate fi aşezată şi în dressing, în funcţie de posibilităţile pe care le oferă dimensiunile casei. În orice caz, obiectul de mobilier trebuie aşezat aproape de o sursă naturală de lumină.

sursa foto: pexels.com

 

Comenteaza