Ce ne rezervă 2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Care sunt tendintele colorate ale anului 2021

„Casă, dulce casă!”. Cine nu a auzit, rostită în molcomul stil bătrânesc al celor care știu să prețuiască traiul boem de acasă, această expresie destul de uzuală printre cei care se declară „etern îndrăgostiți” de liniștea și confortul oferit de propriul cămin? Ei bine, nu doar nostalgicii păcătuiesc prin a își iubi, fără rezerve, casa între pereții căreia locuiesc, indiferent de cum arată ea, ci și vizionarii care nu scapă nici un prilej de a fi în trend și de a-și reamenaja locuința după pofta inimii, adeseori trăgând cu ochiul la cele mai noi tendințe în materie de design interior. Tendințe aflate mai tot timpul într-o perpetuă schimbare. Acestea fiind spuse, să purcedem în lumea fascinantă a designului și să vedem ce ne rezervă, din punctul de vedere al amenajării interioare, dar și al aspectului exterior, anul 2021. 

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Profesioniștii în design interior vorbesc despre o schimbare radicală în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate, în anul aflat încă la debut, locuința ta pentru ca farmecul expresiei „casă, dulce casă” să nu devină un simplu stereotip verbal. De la atât de utilizatul, încă din anul 2019, lambriu din PVC (cunoscut îndeobște sub denumirea de siding American), în care erau îmbrăcați pereții caselor, la albul odihnitor și omniprezent din bucătăriile cu aer extravagant, totul pare a se schimba. Așa că, dacă vrei să te bucuri de privilegiul de a oferi căminului tău o haină nou nouță și totodată să te simți „ca acasă”, aruncă o privire peste ce urmează. Vei fi surprins să constați că nimic din ce credeai până acum că e șic și în pas cu moda nu se mai aplică în 2021.

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Tencuială, țigle, ceva ratan și multe plante

Unul dintre cei mai redutabili și cunoscuți designeri de interior americani, Rachel Street, gazda emisiunii „Philly Revival” difuzată pe postul DIY Network, crede că siding-ul nu va mai fi în 2021 cea mai mai populară modalitate de decorare a pereților interiori. "Shiplap-ul (tip de placă de lemn folosită în mod obișnuit în construcția anexelor și caselor din ultimele decenii, n. red) apare în aproape fiecare emisiune TV de makeover de acasă, dar există atât de multe alte modalități emergente de a aduce textura într-un spațiu", a spus Rachel, citată de site-ul „insider.com”. Designerul este convins că moda țiglelor, a tencuielii, ratanul (textura de palmier) sau a pereților din plante care pot însufleți locuința, va deveni în scurt timp amprempta unui 2021 inovator în ceea ce privește aspectul locuinței tale.

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Albastru indigo, mai tare decât gri-ul

Nu doar aspectul pereților va cunoaște modificări însemnate în 2021, ci și modul în care va fi mobilat interiorul fiecărei încăperi în parte sau culoarea folosită îndeobște pentru a oferi căminului substanța confortului și plăcutului atât de râvnit. Că așa stau lucrurile o demonstrează fervența cu care specialiștii în design interior susțin acest lucru. Dennese Guadeloupe Rojas, spre exemplu, de la Interiors by Design crede că tendința de a avea dulapuri și pereți de bucătărie complet gri va dispărea în 2021. „Aspectul conferit de această culoare gri, pentru bucătărie, poate părea rece și duce spre o oarecare lipsă de distincție”, afirmă Dennese care este fermă pe poziții atunci când sugerează, ca și culoare de natură să schimbe complet aspectul bucătăriei tale, albastrul indigo. „Prevăd culori mai îndrăznețe care vor câștiga încet, încet popularitate și vor deveni exponențiale pentru 2021 în privința designului interior”, a punctat Rojas.

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Nici albul strălucitor nu va mai fi la „mare căutare”

Că tot veni vorba de culoare, experții în design consideră că epoca interioarelor minimaliste și complet albe își consumă ultimul act. „De câțiva ani acum facem totul, de la pereți la blaturi de un alb strălucitor”, a opinat Rachel Street, citată de Insider. Celebrul designer interior a mai adăugat că, în ceea ce privește 2021, previziunea ei mizează pe cartea culorii, de natură să schimbe percepția asupra spațiului; să îl facă mai plăcut și reconfortant pentru cel care locuiește în respectivul cămin. „Cei care doresc să ofere interiorului alb complet mai multă lumină fără a adăuga culori strălucitoare pot încerca să combine diferite modele și texturi de culoare deschisă”, a opinat Rachel, care e sigură că un galben pai, spre exemplu, sau un verde deschis, de ce nu chiar portocaliu,  pot oferi deschidere spațiului, conferindu-i totodată impresia de plăcut și confort atât de necesare pentru ca tu să te simți îndrăgostit de propria locuință.   

Ce ne rezervă  2021 din punctul de vedere al designului interior. De ce albul nu va mai fi la modă

Tendințele unui 2021, revoluționar din punctul de vedere al designului interior, nu se opresc aici. Într-un articol viitor vom vorbi despre ce cred specialiștii în privința modului în care următoarele luni ar putea schimba felul de a mobila și utila locuința astfel încât ea să își păstreze prospețimea și aerul de „casă, dulce casă”.

sursa foto: envato.com

 

 

Comenteaza