Hortus Flor Show

Hortus Flor Show
Hortus FlowShow
Hortus FlowShow
Hortus FlowShow
Hortus FlowShow

Capitala găzduiește începând de joi un eveniment de tradiție adresat iubitorilor de plante, fie ei specialiști sau aflați la început de drum în cele ale grădinăritului. Este vorba despre Zilele Horticulturii Bucureștene – Hortus Flor Show Romania, ediția din 2022 având loc în perioada 5-8 Mai.

Evenimentul este organizat anual de Facultatea de Horticultură, în campusul Agronomie-Herăstrău, al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Organizatorii doresc ca acesta să fie „cel mai frumos eveniment al primăverii, care vă conduce într-o călătorie în lumea horticulturii prin conferințe, ateliere, expoziții și demonstrații în aer liber.” Ediția din acest an a evenimentului Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub simbolul bujorului, pentru a susține în continuare inițiativă proclamării oficiale a Bujorului ca Floare Națională a României.

Cei dornici pot participa la prezentările hibrid organizate pe cele mai actuale teme din horticultură. Spicuim din agenda evenimentului câteva activități:
- Joi 5 Mai are loc versnisajul expoziție "Din lut cresc flori" – cu fotografii de aranjamente Ikebana realizate de Daniela Anca Turdean (profesor acreditat al Școlii japoneze Sogetsu). Aranjamente create în vase realizate de artista ceramist Victoria Cojocariu-Sarmaniuc.
- Ziua de vineri 6 Mai, găzduiește atelierul "Sustenabilitatea spațiilor verzi urbane în contextul crizei climatice" și cel de "Sculptură în nuiele, desen și graffiti".
- Sâmbătă 7 Mai are loc atelierul "Grădina biotensivă - culturi ecologice pe suprafețe mici urbane" și demonstrația de Artă Florală "Universul florilor - 10 ani de design floral cu Maestra Andreea Stor și Asociația Floriștilor Români" .

Programul este mult mai complex, organizatorii propunându-și împreună cu partenerii lor "să inspire vizitatorii să trăiască o viață mai prietenoasă cu mediul înconjurător, ecologică și sănătoasă, prin soluțiile de reciclare și de compostare a deșeurilor alimentare și vegetale și prin prezentarea celor mai bune soluții și produse horticole pentru casă și grădină." Drept urmare, vă invităm să vizitați AICI (http://horticultura-bucuresti.ro/evenimente/487-zilele-horticulturii-bucurestene-2022) pagina de net a organizatorului pentru a afla toate detaliile legate de ateliere și prezentări.

În toate zilele se desfășoară expoziția cu vânzare Hortus Florshow România, unde vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producători pomi și arbuști fructiferi, flori, plante ornamentale, semințe, răsaduri de legume și flori, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură și produse agricole tradiționale.

Foto: Hortus FlorShow

Comenteaza