Spania: noi condiții de primire a turiștilor

Spania: noi condiții de primire a turiștilor
| Foto: www.pexel.com
Spania: noi condiții de primire a turiștilor
Spania: noi condiții de primire a turiștilor
Spania: noi condiții de primire a turiștilor
Spania: noi condiții de primire a turiștilor

Spania a revizuit condițiile de primire a turiștilor. De azi, orice persoană vaccinată poate intra fără restricții, iar cele care nu dețin dovada imunizării sunt admise cu un test PCR sau test rapid. Acestea hotărâri au obiectivul de a atrage cât mai mulți vizitatori în această vară.

 

Deci, principalele noutăți sunt că persoanele vaccinate pot intra în Spania fără teste sau carantină și sunt permise în afară de testele PCR și cele repide de antigen, care au un preţ mult mai mic. Certificatul de recuperare după boala COVID este și el acceptat, pe lângă cel de vaccinare. Astfel, Spania dorește să reactiveze turismul, grav lovit de restricțiile din pandemie.

Spain Travel Health

Spania este o destinație sigură și suntem gata să ne recuperăm poziția de lider la nivel mondial în turism - a transmis ministrul sănătății, Carolina Darias, pe rețelele sociale.

Persoanele care doresc să intre în Spania trebuie să completeze un formular de control sanitar prin aplicația "Spain Travel Health". În porturi și aeroporturi există două puncte de control, diferențiate de origina pasagerilor. Celor care provin din țări considerate cu risc epidemiologic ridicat le vor fi verificate documentele, iar executivul amintește că se acceptă doar persoane vaccinate cu seruri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății. Călătorii care ajung în Spania din țări fără risc vor fi supuși unui control rapid prin codul QR obținut cu ajutorul aplicației "Spain Travel Health".

Certificatul, unde e certificatul

Odată cu intrarea în vigoare a certificatului european COVID digital, controlul rapid va fi garantat. Toate aceste noi reguli sunt obligatorii atât pentru cei care vin în Spania în vacanță sau cu alte scopuri, dar și pentru cei care se află în tranzit. Pentru copiii cu vârste până la șase ani nu este nevoie de aceste documente speciale sau de controale.


Până acum peste 10 milioane de persoane, din totalul populației de peste 47 de milioane de locuitori au schema completă de vaccinare. Pentru sezonul de vară guvernul a impus un orar valabil pentru toate regiunile, în sectorul HoReCa stabilind limita de capacitate la 50% în interiorul barurilor și restaurantelor, iar numărul maxim de persoane la masă este de şese în interior și 10 în exterior. Rămâne obligatorie purtarea măștii, atât în interior, cât și în aer liber.

Spania era, înainte de pandemie, a doua cea mai populară țară din punct de vedere turistic din lume, după Franța, cu 60 de milioane de vizitatori pe an

10 locuri fierbinți

10. Palacio Real, Madrid

Sau Palatul Regal din Madrid este reşedinţa oficială a regelui Spaniei, deşi este folosit numai în cadrul ceremoniilor statale. Palatul Regal a fost construit între anii 1738 şi 1755, iar regele Carlos III s-a instalat aici în anul 1764.

 

9. Cursele de tauri de la Pamplona

Pamplona este un oraş din Navarra, faimos pentru festivalul San Fermín, organizat aici în fiecare an, între 6 şi 14 iulie. Punctul de atracţie al festivalului îl reprezintă El Encierro, cursa de tauri, o activitate care constă în alergarea în faţa a zeci de tauri, cărora li s-a dat drumul să alerge pe străzile oraşului.

 

8. La Concha, San Sebastian

Protejat de vânturile puternice de stânci înalte şi insule, despre La Concha din San Sebastian se spune că este cel mai tare oras-plaja din Europa. Aici poţi face surf, te poţi plimba pe faleza încântătoare sau poţi admira frumoasele peisaje.

 

7. Apeductul din Segovia

Apeductul din Segovia este unul dintre cele mai bine păstrate monumente lăsate de către romani în Spania. Vechiul apeduct poarta apa pe o distanţă de 16 kilometri, de la râul Frío până în Segovia şi a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fără a folosi mortar.

 

6. Cuenca

Aflat între Madrid şi Valencia, Cuenca este un exemplu magnific de oraş medieval, construit în munte. Numeroasele case „atârnate” sunt ridicate direct în stâncă, făcând din Cuenca unul dintre cele mai interesante oraşe din Spania, o nestemată a provinciei Castilla La Mancha.

 

5. Ibiza

Ibiza este una dintre insulele Baleare din Marea Mediterană, aflată în largul coastei Spaniei. Insulă este una dintre cele mai populare destinaţii din Europa, în materie de distracţie. În timpul verii, populaţia de aici se dublează prin numărul turiştilor veniţi în Ibiza să petreacă.

 

4. Sagrada Familia

Este o biserică romano-catolică impresionantă şi una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Spania. Sagrada Familia a fost proiectată de către Antoni Gaudí, arhitectul catalan care a „modelat” Barcelona şi care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, până la moartea sa în anul 1926. Construcţia bazilicii a început în 1882, aceasta nefiind încă terminată.

 

3. El Escorial

Cuibărita la poalele munţilor Sierra de Guadarrama, mănăstirea El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip ÎI. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, în anul 1559 şi împreună au realizat El Escorial, un monument ce omagiază rolul Spaniei în calitatea sa de centru al lumii creştine.

 

2. Mezquita de Cordoba

Mezquita (moschee în limba spaniolă) de Cordoba este o clădire fascinantă, faimoasă pentru pleiada de coloane şi arcade din interiorul sălii principale. Locaţia a fost iniţial un templu roman, apoi biserica vizigotă, înainte ca maurii dinastiei Umayyad să construiască Mezquita.

1. Alhambra, Granada

Fortăreaţă, palat şi grădină, Alhambra se afla pe un platou de unde poate fi admirata priveliştea oraşului Granada din sudul Spaniei. Palatul a fost construit în secolul 14, de către sultanii din dinastia Nasrid. Alhambra este în prezent una dintre atracţiile turistice majore ale Spaniei, mulţi turişti ajungând în Granada doar ca să vadă acest palat.

 

 

 

Comenteaza