Minimalism Japonez la Salone del Mobile 2023

Minimalism Japonez la Salone del Mobile 2023

În Japonia, natura, religia și societatea sunt profund împletite. De la respectarea curburii naturale și a anomaliilor până la utilizarea lemnului care a murit din cauze naturale, acestea sunt doar câteva modalități prin care producatorii de mobilier japonezi își arată respectul față de natură.

 

Valorile fundamentale ale culturii japoneze, cum ar fi răbdarea, perseverența, atenția meticuloasă la detalii, disciplina, simplitatea și armonia cu natura, toate se încadrează în arhitectura structurilor tradiționale. Si daca vorbim despre rabdare, conceperea unui simplu obiect de mobilier se face in nu mai putin de cinci ani.

“Sustenabilitatea este importanta pentru noi trebuie sa salvam padurile dar avem si aceasta abordare japoneza in care trebuie sa pastram lucrurile cat mai bine si mult pe parcursul vietii. Asa ca ceea ce facem noi nu are legatura cu trendurile realizam mobile care sa tina o viata si sa poata fi lasata mostenire  generatiilor viitoare iar pentru noi asta inseamna sustenabilitate. Nu irosim materialele, nu suntem o companie foarte mare si suntem bazati mai mult pe artizanat  “, a declarat reprezentatul unui producator de mobilier din Japonia.

Artizanii japonezi în lemn  lucreza cu natura . Lemnul este privit ca un țesut viu care se extinde și se contractă cu mediul și primește o a doua viață prin obiectele in care este transformat.

Designul interior japonez este dificil de definit, dar mai ușor de descris. Primul lucru de știut este ca îmbină atât designul tradițional, cât și principiile moderne.

În general, productia de mobilier japoneză este un meșteșug care se bazează pe o filozofie și o etică puternică in care respectul pentru materialele naturale și estetică sunt esentiale. Aceste principii au fost transmise prin generații de dulgheri și continuă să influențeze modul în care este produsa astăzi mobile japoneză.

 

 

 

Comenteaza