Advertorial 3 pași simpli pentru accesarea unui credit ipotecar Alpha Housing

3 pași simpli pentru accesarea unui credit ipotecar Alpha Housing
| Foto: www.pexel.com
3 pași simpli pentru accesarea unui credit ipotecar. Etapele obținerii unui credit Alpha Housing
3 pași simpli pentru accesarea unui credit ipotecar. Etapele obținerii unui credit Alpha Housing

Creditele ipotecare sunt instrumente prin care poți să îți achiziționezi sau să îți reamenajezi o locuință. De multe ori, atunci când vrem să accesam un astfel de credit, nu știm care sunt etapele acordării sau , dar și ce documente sunt necesare. Obținerea  creditului și, mai apoi, cumpărarea casei, presupun, de regulă, urmarea unor pași.

 

Cum v-am obișnuit din materialele precedente, Bogdan Munteanu, Manager Regional la Alpha Bank România a răspuns întrebărilor noastre despre creditul ipotecar și pașii necesari pentru a obține finanțarea dorită.

„Etapele creditului ipotecar Alpha Housing, pe care le vom parcurge împreună, sunt următoarele: analiza financiară a dosarului, analiza juridică a documentelor de proprietate ale locuinței, evaluarea locuinței, aprobarea finală a dosarului și semnarea contractelor de credit de ipotecă și de vânzare cumpărare”, ne-a detaliat Bogdan Munteanu. 

Procesul de acordare a creditului ipotecar durează în medie peste trei săptămâni, tocmai de aceea este bine să știți din timp care sunt metodele prin care se poate scurta perioada de așteptare.

„În cazul în care ați identificat deja locuința pe care doriți să o achiziționați, putem să mergem în același timp cu cei trei pași din etapele de analiza ale creditului, adică: preabrobarea financiară a veniturilor, analiza documentelor de proprietate ale locuinței pe care vreți să o cumpărați și evaluarea locuinței. În felul acesta scurtăm procesul de analiză al dosarului și scurtăm termenul de acordare la trei săptămâni”, a menționat reprezentantul Alpha Bank.

Din punct de vedere financiar, documentația este foarte simplă. Dacă obții venituri din salarii, banca îți va solicita doar semnarea cererii de credit și a acordului de interogare a bazei de date ANAF.

„Documentele pentru preaprobarea financiară de care avem nevoie sunt: o cerere de acordare a creditului și un acord ANAF, în cazul în care aveți veniturile raportate la ANAF. Pentru analiza juridică a documentelor de proprietate a locuinței, avem nevoie de titlul de proprietate, intabularea dreptului de proprietate, un extras de carte funciară nu mai vechi de 30 de zile, documentația cadastrală și certificatul de performanță energetică”, a mai declarat Bogdan Munteanu.

În  articolul următor vă vom explica care sunt aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când intenționați să apelați la un credit ipotecar Alpha Housing.

 

 

Comenteaza