Vrei să-ți iei casă, așteaptă până anul viitor

Vrei să-ți iei casă, așteaptă până anul viitor

Ce a mai rămas din anul 2021 nu reprezintă tocmai intervalul ideal pentru o achiziţie în domeniul imobiliarelor, sunt de părere economiştii.

Aceştia recomanda potenţialilor cumpărători să mai amâne achiziţia cu minimum un an, perioadă în care preţurile vor scădea, sunt de părere experţii. De fapt, economiştii Bloomberg estimează că preţurile la case şi apartamente vor continua să fie piperate, cel puţin un an de acum încolo.

 Prin urmare, aceştia recomanda potenţialilor cumpărători să amâne momentul achiziţiei cel puţin până în 2022, când, cred experţii, preţurile se vor tempera.

În acest moment, în medie, preţul pe metrul pătrat, în luna iunie, a fost de 1.450 de euro, atât la apartamentele recent construite, cât şi la cele mai vechi.

 Cele mai mari avansuri la scumpiri au fost resimţite de braşoveni. Aici, în ultima lună, apartamentele au înregistrat un avans al preţurilor de 4,5%, cel mai mare din ţara noastră. Clasamentul oraşelor în care se resimt cele mai mari scumpiri e completat de  Timişoara şi Constanța.

 De asemenea, 7 din 10 potenţiali cumpărători sunt de părere că preţul caselor este supraevaluat pe piaţa din România, la fel ca înainte de criza economica din 2008.

 

 

Comenteaza