Cum să-ți luminezi curtea?

Cum să-ți luminezi curtea?
| Foto: www.pexel.com
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?
Cum să-ți luminezi curtea?

O curte, indiferent de dimensiune, poate fi pusă în valoare cu ajutorul luminilor exterioare. Un reflector pe un copac bătrân, alei marcate de leduri, o fântână arteziană în culorile curcubeului, toate subliniază frumusețea unei grădini și noaptea.

Indiferent dacă apelați sau nu la un specialist, puteți avea o curte care să atragă privirile indiferent că-i zi sau noapte. Luminile exterioare vă pot ajuta să delimitați zonele în funcție de destinațiile lor: zonă de relaxare, grădina cu plante, bucătăria out-door etc.

Priviți-vă curtea ca un artist care subliniează acțiunea dintr-o piesă de teatru cu ajutorul luminiilor. Iată câteva sfaturi de urmat, atunci când doriți să aduceți senzaționalul în curtea dumneavoastră.

Faceți un sistem de iluminat cu LED-uri care se pornește automat când soarele apune. Puteți folosi trimere, iar dacă unele zone au nevoie de mai multă lumină în anumite momente, acest sistem vă permite să controlați nivelul luminozității ușor.

Diversificați echilibrat tipurile de iluminare. Lumini la nivelul solului pentru alei și căi de acces, instalații ca de Crăciun în copaci, reflectoare în fântâni arteziene sau pe sculpturi, lămpi discrete care marchează mobilierul din grădină, toate împreună pot aduce magie în curtea dumneavoastră.

Alegeți dintre toate frumusețiile din grădină un „punct de atracție” și marcați-l diferit de restul. De exemplu o sculptură sau un arbore mai special.

Dacă aveți piscină sau un spațiu de joacă pentru copii, le puteți delimita de restul curții tot cu ajutorul unor lumini care să permită accesul și utilizarea lor în nopțile răcoroase de vară sau când vă veți aduna prietenii la o petrecere.

Nu neglijați pereții sau gardurile care delimitează curtea. Astfel veți crea spațialitate, dând impresia loc mult mai mare. Chiar puteți "scrie" un mesaj cu luminițe.

Nu uitați să puneți lumini de atmosferă și în foișorul din curte, sau în zona de relaxare. Nimic mai romantic decât o cină în grădină, înconjurați de mii de licurici din LED sau becuri „flacără“.

Recomandarea specialiștilor este de anu face abuz de culoare. Chiar dacă folosiți diferite lămpi și sisteme de iluminat, alegeți un ton de lumină comun. Pentru atmosferă, puteți accentua o zonă din curte în culori diferite, însă doar pentru a o pune în valoare. Altfel, totul poate fi extrem de obositor pentru ochi și creier, având efectul invers celui scontat.

Dincolo de crearea unei atmosfere aparte în curte, iluminarea acesteia vă aduce confort și securitate sporite. Puteți avea lămpi cu senzor de mișcare, astfel camerele de supravegere vor avea suficientă lumină pentru a înregistra orice vizită nedorită.

Din motive de siguranță, dacă nu sunteți electrician, nu faceți instalația de iluminat curtea de unul singur, nu faceți improvizații și cumpărați doar lămpi și becuri care pot fi folosite în exterior.

Am vorbit până acum de LED-uri și becuri. Dar cum aducem lumina în curte fără a consuma electricitate, oricât de puțină? O soluție sunt lumânări uriașe, făcliile și lămpile cu gaz, dar în cazul acestora trebuie luate măsuri de precauție pentru a evita riscul unui incendiu. Așa că, prima opțiune sunt lămpile cu încărcare solară, care sunt efeciente în special vara.

 

Comenteaza