Exclusiv Arta de a-ți amenaja biblioteca

Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca
Arta de a-ți amenaja biblioteca

Cărți, multe cărți, unele colorate, altele mai sobre, unele mai subțiri, altele mai groase, o multitudine de forme și texturi, unele citite, altele puse deoparte pentru a le studia mai pe îndelete în concediu. De-a lungul timpului intra în viața (și în bibliotecă) noastră nenumărate cărți, fiecare cu povestea ei, fiecare cu personalitatea ei. Și vine momentul când îți spui “Așa nu se mai poate! Trebuie să le organizez cumva!”.

Iată și de ce: rafturile de cărți tind să fie un punct focal al camerei în care se găsesc, atrag privirea și dau tonul spațiului. Un aspect organizat este mai relaxant. Cărțile nu înfrumusețează doar mintea, sufletul și locuința, ele reflectă cine suntem. Păstrăm întotdeauna cărțile care ne reprezintă, ar trebui să găsim o estetică pentru a le pune în valoare. Organizarea și decorarea bibliotecii este se pare, o artă în sine. Pare imposibil să le organizezi într-o formă estetică. Ei bine, dacă ajută cu ceva, se întâmplă ca și bibliotecile unor mari stiliști să fie un adevărat dezastru vizual! 

Din fericire, există idei minunate pe Instagram, Pinterest sau alte site-uri de design, din care te poti inspira și pe care le poti adapta eficient bibliotecii noastre, trebuie să urmărim câteva direcții:
• Alegerea unui sistem de organizare a cărților: în funcție de culoare, dimensiune, subiecte etc. În cadrul fiecărei categorii putem împărți spațiul în: “citite” și “necitite”.
• Coordonarea culorilor: cărțile mai noi tind să fie mai colorate. Dacă doreșți un aspect mai sobru, renunță la învelișul din carton al cărților copertate și adaugă câteva cărți de colecție, mai vechi - vor aduce un ton mai liniștitor. Poți organiza cărțile pe culori și echilibra tonurile prin adăugarea unor decorațiuni.
• Accesorizarea: suporturile de cărți și accesoriile despart rândurile monotone și sporesc interesul. Urmărește ca obiectele mici să fie plasate în partea superioară a bibliotecii, iar cele mari, pe rafturile de jos. Alege vaze, ceramică, piese de artă, fotografii sau lucrări de artă înrămate, sfeșnice, scoici sau coșuri.
Arta înrămată poate fi sprijinită, așezată pe un suport sau chiar agățată pe exteriorul rafturilor, peste cărți.
Nu uita să scotocești prin bucătărie: ulcioarele, farfuriile, platourile și accesoriile pentru obiecte de uz casnic, utilizate ca instrumente de styling sunt o recuzită excelentă.
• Adaugă plante: cât mai multe plante, cactuși sau plante agățătoare, ele vor fi sufletul bibliotecii.

 

Fotografii: pexels.com

Comenteaza