Advertorial Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă

Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă
Casele modulare,  o alternativă mai ieftină și mai rapidă

Casele modulare sunt construcții moderne care au numeroase avantaje față de casele tradiționale. Sunt și foarte versatile deoarece pot varia ca proiect și dimensiuni în funcție de preferințe. Pentru a înțelege exact ce înseamnă am mers în vizită la prima expoziție de case modulare din Europa, este vorba despre  “ Expo 2022 Quantum Modules”  aflat în Sudul Capitalei, la intrare în Comuna Berceni. 

Deși casele modulare sunt un concept nou în țara noastră, aceste  construcții sunt moderne, rezistente și sunt o soluție sigură pentru cei care nu vor să se complice și își doresc o varianta mai ieftină și mai rapidă decât o casă tradițională.

“ Este primul showroom de case modulare din Europa, este o expoziție care are caracter  permanent. Avem un spațiu expositional de 5000 de mp unde sunt expuse până la 50 de tipuri de case modulare pe diverse structuri.” Ne-a explicat Alexandra Băicoianu, mangerul general al “ Expo 2022 Quantum Modules”

Casele modulare sau prefabricate sunt formate din mai multe secțiuni care se numesc module. Aceste elemente se realizează pe baza unui proiect de construcție în fabrici specializate. 

În acesata expoziție se găsesc în prezent trei modele de case modulare, cu închiderile realizate din panouri SIP, sau din panouri din lemn cu sistem interlocking și case modulare pe structura metalică ușoară. Mai mult există posibilitatea personalizării în funcție de preferințe. 

“Aceste case au la baza un sistem constructiv inovativ, de ultimă generație.  Majoritatea modelor disponibile în show-room au structura de rezistență realizată din lemn, certificat cu certificate de rezistență superioară iar pereții sunt realizați din panouri SIP.  Există și modele care au structura de rezistență realizată din metal dar închiderile sunt realizate tot cu panouri SIP”, ne-a declarant Sorin Purice, dezvoltator imobiliar. 

Primul model din expoziție are la baza panourile SIP care sunt realizate din două două plăci OSB și un strat interior de polistiren performant de 15 cm grosime. Toate panourile vin prelucrate, tăiate și numerotate din fabrică ceea ce duce la un timp extrem de scurt de construcție. Un alt avantaj al acestor case este că nu au nevoie de o fundație clasică.  

“ Fiind vorba despre o construcție ușoară cu o greutate mică a structurii, presupune proiectarea și executarea unei fundații de mici dimensiuni ceea ce implică în acest caz costuri foarte reduse. Pentru astfel de construcții este nevoie de o fundație simplificată și asta pentru casele modulare de dimensiuni mari, cu terase generoase. Însă, dacă este vorba despre o construcție modulară de dimensiuni mici se pot găsi soluții alternative de fondare, cum sunt de exemplu pilonii de susținere”- ne-a explicat Sorin Purice. 

O casă modulară poate fi ridicată în orice anotimp și pe orice tip de suprafață. Studiile recente arată că investițiile în acest tip de construcții oferă un randament mare de amortizare față de construcțiile convenționale.  Mai mult aceste case sunt ecologige fapt ce constituie un avantaj.  

“În urmă parteneriatului  cu cei de la Consiliul Român al Clădirilor Verzi, pentru toate casele disponibile în showroom-ul nostrum am obținut un cerficat pentru  case verzi. De asemenea, toate casele prezente în expoziție sunt avizate tehnic de către Guvernul României, mai mult  peste 95% din casele disponibile au obținut un certificat de performanță energetică Clasa A în  urmă auditării de către un expert “ ne-a mai spus Alexandra Băicoianu, managerul Quantum Modules.

Pentru că au certificate de performanță energetică superioară dar și pentru că aceste sunt certificate ca fiind ecologice, casele modulare pot fi achiziționate și prin creditele ipotecare verzi. Acest tip de credit oferă avantaje mai mari față de creditele ipotecare clasice

“ În prezent există pe piață instrumente financiare inovatoare de tipul creditelor  ipotecare verzi care se acordă caselor cu o certificare energetică superioară de tip clasa A, și care sunt acordate de Romanian Green Building Council prin programul “locuințe verzi” acestea sunt instrumente financiare  aflate pe piață încă din 2014  și sunt oferite în prezent de aproape toate băncile din România”- ne-a declarat  Campian Raoul Thomas, expert în inteligență competitivă și strategie. 

Costurile unor astfel de case pot fi cu până la 50% mai scăzute față de cele convenționale și reprezintă o oportunitate de investiție importantă în turism, mai precis în domeniul ospitalități.  

 

 

 

 

 

 

Comenteaza