Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante

Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante
Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante
Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante
Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante
Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante
Decorațiuni utile în grădină: etichete pentru plante

Probabil ai dat deja startul la pus semințe pentru răsaduri. Acum începe jocul așteptării: să răsară, să crescă, să fie replicate și mai apoi să ajungă în grădină. Dar spune sincer, de câte ori ai pus ceva în vreun ghiveci și nu mai știi ce ai semănat? Sau ai etichetat, dar din cauza umezelii s-a dizolvat hârtia?

O grădină bogată și diversă implică un număr mare de plante, și multe soiuri care se identifică numai când ajung la maturitate. Prin urmare avem nevoie de marcaje pentru fiecare plantă pe care o îngrijim, pentru ca să știm exact ce și unde, atât noi, cât și cei care ne ajută sau doar vizitează grădina.

Vestea bună este că poți să-ți faci singur etichetele pentru plante și că acest proiect este unul în care pot fi antrenați și copiii.

Iată câteva idei de pus în practică cu ușurință:

Pietre de râu pictate
Te-ai întors din excursia la munte cu o pungă de pietre și de doi ani nu știi ce să faci cu ele? Acum le poți pune în ghivece sau în stratul cu aromatice. Dar numai după ce ai scris, pictat sau desenat pe ele ce plante vor străjui. E necesar să folosești o vopsea rezistentă la apă, acrilice pentru vitralii sau ojă. Pentru acest proiect poți folosi și scoici sau cochilii de melc.

Crengi de lemn
Tocmai ai curățat pomii, alunii sau alți arbuști? Evident, crengile le poți toca și pune la compost sau pe alei, dar poți folosi câteva și pentru a face marcaje de pus prin grădină. Ai nevoie de bețe cam de 20 de cm pe care la un capăt le ascuți cu un cuțit, ca să intre ușor în pământ, iar la celălalt capăt cioplești o parte pentru a-ți crea un spațiu unde să scrii numele plantei. Ai nevoie de un marker permanent, sau de câteva vopseluri cu care poți chiar crea câteva personaje fanttastice.

Linguri vechi
Greu de distrus de intemperii o astfel de etichetă. Poți picta direct pe lingură sau lipii imagini decupate din reviste. Important este să folosești un lipici care rezistă la apă.

Modelaje din lut
Depinde cât de creativ și îndemânatic ești. Fie faci forme care reprezintă plantele din stratul respectiv, fie scrii numele lor pe o formă care îți este ușor să o modelezi.

De fapt lista de ce poți folosii pentru a creea marcaje pentru plantele din grădină este extrem de lungă: dopuri de plută, pișcători din lemn pentru haine, bucăți din jaluzele de aluminiu, capace de la sticlele de bere sau chiar sticlele/dozele de bere, tacâmuri din lemn sau plastic, bețe de înghețată, bucăți din ghivece de lut, cărămizi sau bucăți de țiglă ceramică, litere de la un joc de scrable sau de la o tastatură pe care nu o mai folosești... Și lista poate continua la nesfârșit.

Tips and Tricks:
- pentru a da rezistență etichetelor, le poți da cu un strat de lac incolor pentru mobilă sau chiar și cu ojă transparentă. Sau cu ceara rămasă de la o lumânare.
- partea împlântată în pământ poate fi pusă în ceară, o vopsea, bitum, ulei, orice altă soluție care să facă un strat protectiv și care să întârzie procesul de deteriorare, mai ales dacă sunt realizate din lemn.
- pentru a fi vizibile, în special dacă sunt la nivelul solului, folosește multă culoare.

Foto: pexels.com, artsyvava.blogspot.com, chatfieldcourt.com, swallowsheart.blogspot.com, welke.nl (sharonnetjes), witandwhistle.com,

Comenteaza