Deco poate să fie și Eco

Deco poate să fie  și  Eco
Deco Eco
Deco Eco
Deco Eco
Deco Eco
Deco Eco
Deco Eco

Trăim zilele unei adevărate revoluții a reciclării, și vă prezentăm câteva idei tocmai să vă inspirăm să profitați la maximum pentru interiorul casei tale. Reciclarea mobilei, a obiectelor mici și drăguțe precum a bibelorurilor sau a cărților vechi, a fotoliilor, a vitrinelor se numește decorare ecologică.

De altfel, decorarea ecologică este una dintre cele mai ușoare schimbări pe care le puteți în acasă, ajutați și mediul și vă protejați și portofelul în același timp. Și veți obține și ceva durabil.

Să începem cu iluminarea: țineți minte că becurile ecologice durează de până la 12 ori mai mult decât becurile tradiționale, și folosesc mai puțină energie electrică pentru a emite aceeași cantitate de lumină.

Dacă sunteți o persoană care uită să stingă luminile când ați părăsit o cameră, de ce să nu vă gândiți să instalați un iluminat sensibil la mișcare în bucătărie sau în băi? Nu va trebui să vă mai amintiți niciodată, oferindu-vă confort. Și chiar confort financiar…

Asigurați-vă că locuința dvs. este eficientă energetic, o modalitate genială de a economisi pe termen lung. Mai ales acum când facturile ne atacă direct bugetul.

Nu orice tip de produs pe care îl folosim zilnic trebuie aruncat după utilizare. Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la economisirea volumului de gunoi pe care îl aruncați este să vă ocupați serios de reciclare.

Este posibil să aveți mese, scaune sau alte piese de mobilier care au văzut zile mai bune. Dar, cu câteva straturi de lac și vopsea, vei putea să le dai o nouă viață. Dacă aruncați parte din mobilier, salvați spre exemplu mânerele de bronz, picioarele sculptate, decorațiuni metalice ș.a.m.d.

În plus, paleții care se găsesc cam peste tot și sunt ieftine pot deveni jardiniere verticale excelente, baruri de curte și mobilier de grădină.

Adăugați de plante vii peste tot în interiorul casei dvs., lucru ce poate îmbunătăți sensibil calitatea aerului, deoarece acestea, așa cum știți, absorb CO2 și eliberează oxigen, contribuind astfel la reducerea poluării aerului interior.

FOTO: pinterest.com

Comenteaza