Share, , Google Plus,

Posted in:

Organizare: sfaturi pentru spatiile mici


Cand vorbim despre organizare trebuie sa punctam cateva aspecte importante, mai ales in cazul spatiilor mici.

Reduceti dezordinea
Stim, este deja un fapt cunoscut ca dezordinea poate transforma chiar si o camera de mari dimensiuni intr-un spatiu incarcat. Desi auzim acest sfat pentru locuintele mici in care orice metru patrat conteaza, suntem de parere ca indiferent de dimensiunea locuintei noastre nu ar trebui sa tinem cu dintii de lucruri pe care nu le mai folosim. Gramezile de lucruri si suprafetele acoperite de acestea vor crea o senzatie de disconfort. Atunci cand fiecare lucru va avea propriul loc, veti avea o senzatie de liniste si organizare.
Untitled
Cumparati mai multe obiecte mici pentru acelasi scop decat unul singur de dimensiuni mari
Un exemplu ar fi masa de cafea. Va puteti folosi de doua mese de cafea micute in loc de una mare. Acest lucru va va permite sa le permutati mai usor atunci cand doriti sa creati mai mult spatiu.
organizare spatii mici
Folositi-va de pereti
Unul din lucrurile pe care le-am invatat in ultimii ani este ca peretii reprezinta un spatiu pentru depozitare excelent. De la rafturi, dulapioare, cerul este limita. De fapt, tavanul ar fi dar tot este mult spatiu castigat. Ce spuneti despre posibilitatea de a va crea o mica biblioteca deasupra ferestrelor?
bolig7
Mobilierul inaltat si materialele usoare, transparente
Intram doua secunde si in texturi. Mobilierul inaltat pe picioare nu numai ca va va permite sa curatati mai usor sub corpul respectiv dar va crea si iluzia de mai mult spatiu fata de cel asezat direct pe podea. Scaunele din sarma impletita, suprafetele ce reflecta lumina, folosirea oglinizilor si a culorilor deschise, rafturile din sticla securizata, toate ajuta, de asemenea, la deschiderea unui spatiu.
organizare spatii mici  Mirror1 c30tuczsxe8fqfmfd6ve50ff3d346c4e551db968bfb04d642330081bb._w.540_s.fit_
Puneti lucrurile in corpuri inchise
Nu putem vorbi despre organizare fara sa mentionam si acest ultim aspect. O camera va arata mult mai aerisita atunci cand majoritatea lucrurilor va fi pusa deoparte in corpuri de mobila inchise cu usi. Acelasi lucru il putem aplica si pentru zone intregi ce nu dorim sa fie vizibile in permanenta. Folosirea unor usi armonice pentru inchiderea unei nise sau a unei perdelute pot face spatiul sa arate mai organizat.
luzpatterns-before-and-after-wardrobe

http://www.apartmenttherapy.com/
http://lovenordic.blogspot.ro/
https://www.flickr.com/photos/22876594@N02/4273321052/
http://howtonestforless.com/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *