Share, , Google Plus,

Posted in:

Designeri romani


Astazi va prezentam doi designeri romani care au schimbat cu totul definitia de mobilier traditional.
Cand vine vorba de decorat casa cu obiecte chic va recomandam sa apelati si la obiecte de designer. Sunt unice iar formele lor pot transforma cu totul interioarele. Ruxi Sacalis si-a transformat pasiunea pentru cultura traditionala romaneasca in obiecte de mobilier. Ea a folosit materiale traditionale si formele tipice taranesti dar adaptandu-le la prezent. In cultura traditionala obiectele utilizate de tarani erau extensii ale lor. De aceea obiectele designerului roman sunt gandite pentru a fi utilizate zilnic.
Povestea colectiei „Stories of home” a inceput cu gasirea unei expresii contemporane pentru un obiect traditional, scaunul cu trei picioare, scaunul taranesc care intotdeauna a fost prezent casa romaneasca langa vatra.
designeri romani - Ruxi Sacalis
In completarea colectiei au aparut si obiectele ceramice „Chamotte”, realizate dintr-un amestec de lut cu praf de samota ce ii confera proprietati estetice deosebite. Intreaga colectie este creata din materiale naturale si este menita sa fie folosita in viata de zi cu zi.
designeri romani -Ruxi Sacalis
La categoria design inovator se inscriu si obiectele gandite de Veronica Olariu. Obiectele sale de mobilier sfideaza conventiile si au forme cat se poate de originale. Designerul a creat si cateva obiecte de decor. Unul dintre acestea este
„Foret Etrange”, o vaza realizata in forma de sfera in care sunt atasate eprubete. Vaza isi schimba pozitia constant cu fiecare floare adaugata.
designeri romani - Veronica Olariu  designeri romani - Veronica Olariu
Scaunul „Counterpoise” a trecut prin diferite stadii pentru a ajunge la forma finala. Cel mai mult s-a lucrat la partea de feronerie pentru a obtine un rezultat cu linii cat mai fine si elegante. Liniile au fost alese in asa fel incat sa respecte toate principiile de ergonomie astfel incat scaunul este foarte confortabil si foarte solid atat datorita feroneriei cat si lemnului mulat stratificat.
designeri romani - Veronica Olariu  designeri romani - Veronica Olariu
Asadar, daca va aflati in cautarea unor elemente decorative de efect si unice, nu trebuie sa cautati prea departe. Avem designeri romani care ofera o varietate mare de obiecte inedite pentru a va crea un spatiu confortabil si cu personalitate.

One Comment

Leave a Reply
  1. buna ziua… cine ma ajuta si pe mine cu sfaturi pentru decorarea casei cu piatra.. baia bucataria cu gresie faianta…etc? sunt din tecuci galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *